U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Spareribs met pickled groenten en paprikapuree

45 min bereidingstijd + 2 uur wachten
2 - 3 uur in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel (à 750 g)
  • 300 ml smokey barbecuesaus
  • 2 el gembersiroop of vloeibare honing
  • 285 ml wittewijnazijn
  • 4 tenen knoflook
  • 2 kg spareribs naturel
  • 2 rode paprika’s
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g suiker
  • 1 tl korianderzaad
  • 3 takjes tijm
  • 75 g wortel
  • 75 g radijs
  • 2 snoepkomkommers
  • 100 g bloemkool (kleine roosjes)
  • Staafmixer, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Meng de barbecuesaus met de gembersiroop of honing en 5 eetlepels wijnazijn. Rasp of pers 3 tenen knoflook boven de marinade.
  • Leg de spareribs in een schaal. Schenk er de marinade over en meng goed. Laat de spareribs minstens 2 uur, liever nog een hele dag of nacht, afgedekt marineren in de koelkast. Keer ze regelmatig.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de paprika’s in de oven en rooster ze 30 minuten, tot de schil zwart geblakerd is. Laat de paprika’s onder een schone theedoek afkoelen.
  • Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s. Pureer het paprikavruchtvlees met 1 teen knoflook, 2 theelepels wijnazijn en het paprikapoeder. Roer de olijfolie door de paprikapasta.
  • Breng de resterende 200 ml wijnazijn met de suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen en neem de pan van het vuur. Voeg het korianderzaad en de tijm toe.
  • Snijd de wortel, de radijs en de komkommer in dunne plakjes. Doe de groenten met de bloemkool in een schaal. Schenk er de warme marinade over en laat afkoelen. Bewaar de zoetzure groenten op een koele plek.
  • Verhit de barbecue of verwarm de oven voor tot 120 ºC. Neem de spareribs uit de marinade en gaar ze in 2-3 uur op een lauwwarme barbecue of in de oven. De spareribs zijn gaar als je de ribben makkelijk los kunt scheuren.
  • Leg de spareribs vervolgens op een hete barbecue of in een oven op 220 ºC. Rooster de spareribs aan beide kanten in 10 minuten warm en knapperig.
  • Bereid intussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2-3 royale eetlepels van de paprikapasta door de puree.
  • Schep de paprikapuree op een schaal. Leg er de geroosterde spareribs op en serveer met de zoetzure groenten (pickled).
  • Een goede wijnazijn maakt de spareribs botermals, geeft de paprikapasta een frisse smaak en is onmisbaar in de zoetzure groenten.
  • Tip: Geroosterde paprikapasta is heerlijk om op voorraad te hebben: als dip voor rauwkost of op brood als borrelhapje bijvoorbeeld.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • Berekend met 1/3 deel van de marinade
    800 kcal
  • 39 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 53 g koolhydraten
  • 56 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen